Zinga teräksen pinnalla pitää ruosteen kurissa

Kuinka maailma suojaa teräsinvestointejaan

Oli sitten kyseessä Rio de Janeiron Teatro Municipalin valurautaveistokset, Chongquingin kuhisevan metropolin yksiraiteinen junarata tai Vancouverin lauttatelakat, näiden suuruiset rakennelmat ovat hyvin kalliita ja hyvin tärkeitä. Ne ovat teräsrakenteita, jotka vaativat suuret investoinnit ja ovat alttiita useille erilaisille ”hyökkäyksille”. Lämpö, trooppiset sateet, kondensaatio, lähellä olevan meren vaikutus, hiekkamyrskyt… Teräs joutuu kokemaan kovia!

Tai ehkä ei? Kolme yllämainittua esimerkkiä yhdessä tuhansien muiden teräsrakenteiden kanssa ympärimaailmaa on käsitelty ZINGA sinkkipinnoitteella. Tämän johdosta ne on suojattu ulkopuolisia aggressiivisia vaikutuksia ja ilmastonvaihteluita vastaan. Näin ZINGA pitkittää

sekä niiden elinikää sekä niihin tehtyjen investointien tuottoa.

ZINGA on nestemäinen galvanointimuoto, joka on vallannut paikkansa korvaamattomana linkkinä rakentamisen ja korjausten välillä. Sitä voi käyttää yhtä helposti kuin maalia mutta se tarjoaa paremman suojan kuin lämpögalvanointi (niin kutsuttu kuumaupotus). ZINGA suojaa terästä kaikkia elementtejä vastaan, jotka aiheuttavat ruostetta, ilmastosta riippumatta. ZINGA näyttää maalilta, mutta se on itse asiassa sinkkiä: pienenpieniä sinkkijyväsiä sekoitettuna valikoitujen hartsien ja liuottimien kanssa. Zingalla galvanointia kutsutaan kalvogalvanoinniksi tai ”zinganisaatioksi”.

Allaolevista linkeistä löydät enemmän tietoa Zingan ylivertaisista käyttötekniikoista ja ominaisuuksista.

ZINGA, yksinkertainen päällyste, tarjoaa kaksinkertaisen suojauksen. Se on aktiivisen anodin (96% sinkkiä kuivakalvossa) ja passiivisen estokerroksen (sinkkisuoloja ja sinkkikarbonaatteja pinnalla ja hartseja pinnoitteessa) yhdiste. ZINGAlla voi galvanoida missä tahansa, harjalla tai ruiskupistoolilla. ZINGA on joustavaa, laajentuvaa ja yhtyy hyvin teräkseen. ZINGA ei murru eikä lohkeile. Ruoste on menneen talven lumia. Ajan mittaan, kun ZINGAssa oleva sinkki on uhrannut itsensä,anodi voidaan ladata uudelleen yksinkertaisesti levittämällä uusi kerros vanhan päälle. Lisäksi, ZINGA lataa uudelleen myös lämpögalvanoinnin uusien täten katodisen suojan.

Mutta ZINGAn käyttö tarjoaa vielä useampia etuja. Esimerkiksi, voit maalata ZINGAn päälle, jolloin pinnoitteesta tulee 2-2,5 kertaa kestävämpi. Tuotevalikoimassamme on yhteensopivia pintamaaleja.

ZINGAn käyttö: pikkujuttu

ZINGA on yksikomponenttinen pinnoite, jota voi levittää kuten maalia: harjalla, telalla tai pistoolilla tai upottamalla. Myöskin kosteissa ilmasto-olosuhteissa ja kevyen ruosteen päälle sekä minkälaisessa tahansa ympäristölämpötilassa. Tarvitaan ainoastaan vähäisiä esivalmisteluja: irtonaisten ruostepartikkeleiden poisto, rasvanpoisto, hiekkapuhallus, mikäli tarpeellinen. ZINGA kuivuu nopeasti: 5-10 minuutissa. Välittömästi kuivuttuaan ZINGA pintaa voi porata, hitsata jne. ZINGAa voi vaivatta käyttää hitsaussaumoissa ja se tarjoaa edelleen täyden katodisen suojan.

ZINGA lataantuu uudelleen ja sen voi uudelleenladata

Ei ole koskaan liian myöhäistä siirtyä käyttämään ZINGAa. Vahingoittuneen tai ruostuneen galvanoinnin voi korjata ja uudelleenladata ZINGAlla, joko paikallisesti tai käsittelemällä koko pinta-alue. Lisäksi vanhan ZINGA kerroksen voi uusia tarpeen mukaan. Tällöin voi havaita ihmeen: vanha ZINGA kerros muuttuu jälleen nestemäiseksi ja sulautuu yhteen uuden kerroksen kanssa yhdeksi homogeeniseksi kerrokseksi, joka tarjoaa katodisen suojan. Jopa vielä 20 vuoden kuluttua vanha ZINGA kerros muuttuu nestemäiseksi jouduttuaan kontaktiin uuden kerroksen kanssa.

Nestemäinen ZINGA on myrkytöntä eurooppalaisten normien mukaan ja sillä on rajaton säilyvyys. Kuiva ZINGA kerros voi olla kontaktissa juomaveden kanssa, se kestää kuumuutta 150 C asteeseen ja se on palamista hidastavaa.

Vastakohtana maalikerrokselle galvanoitu kerros on itsessään metallituote. Siksi se on yhtä joustavaa kuin metalli. Mekaaniset iskut eivät irroita galvanoitua kerrosta tai aiheuta sen lohkeilua eikä myöskään naarmuuntumista tai ruosteen muodostumista pinnan alta. Tämä tekisi kuumagalvanoinnin tai kuumaupotuksen ZINGAn tasavertaiseksi kilpailijaksi, mutta kuumagalvanoinnilla on myös huomattavia haittavaikutuksia. Se tarvitsee erityisasennuksen. Olemassa olevat rakenteet täytyy purkaa etukäteen, mikä lisää kustannuksia huomattavasti. Se on monimutkainen ja joskus jopa vaarallinen menetelmä, jossa käytettävä sinkki kuumennetaan jopa 420 C asteeseen. Myöskään muilla menetelmillä kuten metalloiminen, elektrolyyttinen oksidointi ja sinkitys ei ole ZINGAN kaltaisia ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Maali ei tarjoa aktiivista katodista suojaa kuten ZINGA, sillä siihen tarvitaan 92% sinkkiä kuivakalvossa. Edes niin kutsutut sinkkirikkaat maalit eivät pysty kilpailemaan ZINGAn kanssa. Maalipinnalla pieninkin naarmu voi johtaa ruosteen muodostumiseen, joka leviää maalikerroksen alapuolella kun taas ZINGA pinnoitteella edes puolen senttimetrin syvyinen naarmu ei johda ruosteen syntymiseen. Maali on täten ainoastaan heikko kilpailija ZINGAlle. Maali tosin muodostaa passiivisen estokerroksen, mutta tämä kerros muuttuu ajan ja korroosiota aiheuttavien olosuhteiden mukaan. Esimerkiksi, UV-säteily aiheuttaa mikromurtumia maalikerrokseen. Maali dissosioituu hitaasti ja muuttuu huokoiseksi jonkin ajan kuluttua. Murtumat ja kohoumat johtavat maalipinnoitteen lohkeamiseen.

Zingametall tarjoaa maailmanlaajuisesti täydellisen ratkaisun korroosiota vastaan tapauksissa ja paikoissa, joissa muut epäonnistuvat. Tarjoamme täydellisen tuotevalikoiman. Tietyissä kohteissa on suositeltavaa käyttää peitekerrosta ZINGA kerroksen päällä. Tähän tarkoitukseen Zingametallilla on lajitelma maaleja, jotka sopivat täydellisesti yhteen ZINGAn kanssa. On myös Aquazinga: katodinen suoja, joka kestää lämpötiloja aina +600 C asteeseen. Nykypäivänä on paljon kysyntää tulenkestäville systeemeille. Vastauksemme tähän on Euroflam systeemi (ZINGA + palosuojamaali + peitekerros): pitkäikäinen, turvallinen ja esteettisesti sopiva.

Nämä tuotteet ovat osana kattavaa tuotevalikoimaamme, jotka ovat houkutelleet useita innostuneita käyttäjiä maailmanlaajuisesti.

Tuotteemme ovat saatavilla maailmanlaajuisesti jakeluverkostomme kautta. Lisätietoja saa sähköpostilla osoitteestamme zingametall@zinga.be

Kolmekymmentä vuotta sitten teollisuus tarvitsi korroosionestosysteemiä, joka olisi yhtä luotettava ja tehokas kuin kuumagalvanointi, mutta jolla olisi käytännöllisempi käyttötekniikka. Sellainen systeemi oli ”puuttuva lenkki” kehityksen ja korjauksen ketjussa. Vastauksena tähän kysyntään päätimme tuolloin kehittää täydellisen galvanointitekniikan, jonka käytöllä ei olisi rajoituksia: systeemin joka käyttömahdollisuuksien suhteen ei olisi ainoastaan teollisuuden vaan myös tavallisen kuluttajan ulottuvilla.

Tutkimus, joka johti ZINGAn perusformulaan, kesti vuosia ja jatkuu yhä tänä päivänä läheisessä yhteistyössä Umicoren ja Ghentin yliopiston kanssa. Tänään on kehitteillä pinnoitteiden uusi sukupolvi, kiitos jatkuvan laadun ja kestävyyden tavoittelun, johon liittyy myös syvä huolemme ympäristönsuojelun ja energiasäästön suhteen.

ZINGAn kalvogalvanointisysteemin taloudellinen ja ekologinen lisäarvo sekä Zingametallin panos ovat huomattavat. ZINGA täyttää ”puuttuvan lenkin” tyhjiön luonnollisessa korroosiosyklissä. ZINGA sallii kehitettyjen systeemeiden pitkäaikaisemman keston, yhä vähäisemmän energiankäytön, aiheuttaa vähemmän saastumista ja luonnollisten aineiden paremman hyödyntämisen.

Näillä visioilla jatkamme ja kohtaamme uusia haasteita. Eri puolilla maailmaa olevat jakelijamme avustavat meitä pyrkimyksissämme – heillä on tietoa ZINGAn eduista ja hyvistä ominaisuuksista. Tosiasia on, että ruoste ei koskaan lepää, olitpa missä päin maailmaa tahansa.

Patrick Willemot

Toimitusjohtaja

Products Liability Insurance
Zingametall BV confirms that it is insured by AXA Insurance Company under policy n° 010 730 386 333 for an amount of EUR 2.500.000 per each
event.

BBA (Quality Control)
The production process is regularly inspected by the BBA (British Board of Agremént) and SGS (Société Générale de Surveillance) in order to ensure that the product does at all times meet the pre-defined standards.

Application quarantee
It is worldwide admitted that more than 95% of the coating claims are due to a defective surface preparation or application. If your client
wishes to have an insurance backed guarantee on the ZINGA products and also on the application works, he can contact bruno@underwriting.lv.